Effecten van de toepassing van het concessiemodel bij gebiedsontwikkeling

De laatste decennia is de rol van marktpartijen bij gebiedsontwikkeling steeds groter geworden. In dit kader is er in het laatste 10 jaar een toenemend aantal projecten uitgevoerd op basis van het concessiemodel. Deze ontwikkelstrategie kenmerkt zich door een strikte publiek-private rolverdeling waarbij een groot deel van de traditionele overheidstaken en risico’s wordt overgedragen aan marktpartijen. Het concessiemodel wordt inmiddels gezien als volwaardige publiek-private samenwerkingsvorm voor gebiedsontwikkeling. Over de effecten en voorwaarden voor de toepassing van het concessiemodel is al veel geschreven maar deze veronderstellingen zijn tot nu toe nauwelijks getoetst aan de praktijk. Reden te meer om de eerste generatie gebiedsconcessies eens onder de loep te nemen.

Heurkens, E. & Peek, B. (2010). Effecten van de toepassing van het concessiemodel bij gebiedsontwikkeling. Real Estate Magazine, 71, 42-45.

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

Say something

Your email address will not be published. Required fields are marked with a grey bar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.