Innovatie bij vastgoedontwikkelaars

Door economische en maatschappelijke veranderingen lijkt ook in de vastgoedsector de noodzaak tot innovatie groter dan ooit. Dit geldt zeker voor vastgoedontwikkelaars, van wie verondersteld wordt dat de verandering van werkwijzen en producten een voorwaarde is voor de bedrijfscontinuïteit. Er is echter weinig empirisch-onderbouwde kennis beschikbaar over de mate waarin innovatie bij ontwikkelaars plaatsvindt. Dit artikel verkent de verschillende aspecten rondom innoverende ontwikkelaars. Geconcludeerd kan worden dat het merendeel van de Nederlandse ontwikkelaars is gaan innoveren maar het bij een kwart van de ontwikkelaars ontbreekt aan een (op de organisatie afgestemde) strategie om innovaties te effectueren.

  • Haak, M. & Heurkens, E. (2015). Innovatie bij vastgoedontwikkelaars: Typologieën en strategieën. Real Estate Research Quarterly, 14 (2), 48-54.
  • Bij veel ontwikkelaars is ruimte voor verbetering met betrekking tot de innovatiestrategie

Innovatiemap

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

Say something

Your email address will not be published. Required fields are marked with a grey bar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.